Кражбата: АДФИ проверява дейността на предишното ръководство на онкоболницата

Кражбата: АДФИ проверява дейността на предишното ръководство на онкоболницата

Агенцията за държавна финансова инспекция е започнала цялостна проверка на административната дейност на Онкологичната клиника „Св. Мина“ в Благоевград. Ревизията е възложена по прокурорско разпореждане, заяви днес кметът на общината, Илко Стоянов.

Припомняме, че през февруари, т.г. кметското ръководство оповести за злоупотреби в размер на 200 хил. лв., извършени при управлението на предишното болнично ръководство.

Нови финансови нарушения, допуснати от предишното ръководство на СБАЛО „Св. Мина“, и липса на над 200 хиляди лева, са установени след направен одит на управление на предишното ръководство на лечебното заведение, уточни благоевградския кмет. Той не се нае да коментира дали става дума за лошо администриране или пък за злоупотреби. Очаква се докладът на финансовата инспекция след приключването на одита.

Стоянов изнесе данни и за проблем, възникнал при доставките на лекарства. От три години не са извършвани плащания на контрагентите, като натрупаните суми с лихвите са в размер на над 1 млн.лв.

На този етап няма проблем с доставчиците и лечебният процес на болните не е застрашен, подчерта благоевградският кмет.

Предстоят разговори с Общински съвет – Благоевград, който е принципал на общинската болница, за да се търси решение на създалата се ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.