Коя е ахилесовата пета на всяка зодия?

Познавате ли най-голямата си слабост? Вижте кое е вашето слабо място според зодията.

Всички сме чували мита за героя Ахил. Той бил безсмъртен и единственото му слабо място било петата. Е, ние не сме дори приблизително толкова неуязвими като Ахил, в края на краищата майките ни не са нимфи. Въпреки това всеки има своята т.нар. ахилесова пета, по която може да ни настъпят много лошо. Тя се намира на различно място при отделния човек, припомнят от obekti.bg.

Овен

Овните са свикнали да жънат успехи. Обикновено се справят повече от добре с всичко, с което се заловят. За този огнен знак един от най-тежките удари е да открие, че не е чак толкова гениален, колкото си е мислил. Ако Овенът установи, че неговата (положителна) самооценка не отговаря 100 процента на действителността, може да изпадне в сериозна криза. Когато обаче се съвземе от нея, той наистина става почти неуязвим.

Телец

По принцип за Телеца е от изключително значение да стъпва на здрава основа – както в нравствено, така и в материално отношение. Ако му издърпат почвата под краката, онова, което му дава опора (ритуали, традиция, притежание), едновременно му отнемат надеждата и енергията. За този земен знак промените и хаосът са пропаст, която се старае с всички сили да заобикаля. Но тъй като двете неща са неизбежна част от живота, Телците са принудени рано или късно да се изправят лице в лице с най-голямата си слабост.

Близнаци

Най-голямото предизвикателство за Близнаците е да говорят честно и открито за чувствата си. Но ако все пак се преборят със себе си и се доверят на някого, а той ги разочарова – например като предаде доверието им или не прояви нужното разбиране, – се чувстват безкрайно наранени.

Рак

По принцип Раците са много чувствителни и долавят дори най-фините вибрации и най-леките колебания в емоциите на околните. От една страна, това ги откроява сред масата, но от друга ги натоварва – понякога непосилно… В лицето на Рака откриваме феномен: най-силните ни страни – в случая чувствителността – понякога са и най-уязвимите. Но струва ли си да се лишим от най-хубавото си качество, само и само да станем недосегаеми?

Лъв

За Лъвовете е важно другите да ги харесват. Ако отвсякъде ги отхвърлят, изпадат в паника, започват да се съмняват в себе си и да изпитват неувереност. Най-болното им място и най-големият им страх е да не бъдат обичани, уважавани и боготворени. Защото без възхищението на околните суетата им е силно накърнена, а самолюбието им по правило не е достатъчно, за да компенсира подобна липса.

Дева

Девите имат високи изисквания към себе си и вечно са под пара. Ако се добави и натиск отвън, сякаш собствените им усилия не са достатъчни, този земен знак по правило едва издължа тежкото бреме. Наистина, със своя перфекционизъм Девата се опитва да избегне това, но човек не може да контролира външните импулси. Така в старанието си да се предпази, Девата става особено уязвима.

Везни

По правило Везните умело избягват конфликтите, защото ценят хармонията и спокойствието над всичко. Но точно там е слабото им място. За този въздушен знак напрежението и дисхармонията са толкова непоносими, че е готов да принася несъразмерно големи жертви, само и само да предотврати конфликтните ситуации. Но ако Везните приемат, че търканията са част от живота, уязвимото им място ще стане наполовина чувствително.

Скорпион

Скорпионите избират много внимателно на кого да подарят доверието си. Когато открият такъв човек, те му вярват безрезервно. И ако той ги измами или разочарова, целият свят на Скорпиона рухва и той яростно размахва щипки, докато не унищожи и света на другите. Ахилесовата пета на Скорпионите са лъжата и измяната.

Стрелец

Стрелците имат мега необходимост от свобода и силен стремеж към независимост. Да ограничат свободната воля или себеразгръщането им и да ги направят зависими от други хора за тях е убийствено. Този огнен знак не понася принудите. Спасение от тази дилема носи разбирането, че зависимостта може и да разтоварва и че приемането на взаимните ни зависимости ни прави свободни. Но докато достигне до това прозрение, Стрелецът ще изтърпи доста терзания и разочарования.

Козирог

Козирозите са истински покорители на върхове, притежаващи високо самочувствие благодарение на неоспоримото си превъзходство в определени области. Ето защо на този земен знак му е особено трудно да губи и изпада в криза, ако не може да запази първенството си въпреки усилията, които полага. Накратко: за Козирозите пораженията са най-голямото предизвикателство и преодоляването им е най-сладката им победа…

Водолей

Водолеите са непоправими индивидуалисти и искат винаги да следват собствения си път. Принудата да се нагодят и да се присъединят към стадото за тях е истинско мъчение и дори може да ги пречупи вътрешно. За да не го допусне, въздушният знак има два избора: да потърси ниша, в която да изяви своята особеност, или да се примири, че като незаменими части на едно цяло всички хора трябва от време на време да се приспособяват.

Риби

Рибите се стремят да бъдат част от живота на ближните си. За тях е много важно самите те да играят положителна роля в него – защото милеят за другите. Но когато някой не приема помощта им или ги изключва, изпадат в отчаяние. Въз основа на своята емпатия и съпричастност този воден знак често не успява да се спазва дистанция и се чувства безпомощен и засегнат, когато някой отказва да го допусне до себе си. Да бъдат отхвърлени за Рибите е най-голямото оскърбление, а слабото им място е състраданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *