Копърът разбива камъните в жлъчката

Копърът разбива камъните в жлъчката

Жлъчнокаменната болест е доста често заболяване, особено в някои страни, в това число и България. Географските отлики в разпространението на заболяването се обуславят от начина на живот и хранене. От жлъчнокаменна болест боледуват предимно жени (6 пъти по-често от мъжете), и то в средната и над средната възраст.

Жлъчнокаменната болест може да даде редица усложнения, някои от които застрашават живота на болния – възпаление на жлъчния мехур и жлъчните пътища, запушване, пробив, образуване на ненормални съединения между жлъчните пътища, стомаха и червата. Съпътствана е с кризи и болки. Образуването на жлъчните камъни става най-често в мехура.

Камъни обаче могат да се образуват и по цялото протежение на жлъчните пътища – във и извън черния дроб. Броят им е различен – от един до няколко хиляди. Те имат различна големина – от просено зърно до ябълка, и неправилна форма – сферична или многоплоскостна.

Ако искате да ги стопите по естествен път, спасението е копърът. Две супени лъжици пресен нарязан копър – стъбла, листа, цвят, залейте с 400 мл вряла вода. Оставете да се запарва 15-30 минути. След това прецедете.

Пийте от топлата отвара през целия ден, разпределена на три или четири дози от по 1/4 чаша. Лечението трябва да продължи 3 седмици. След това ви съветваме да си направите контролен ултразвук. Ако камъните все още си стоят, след триседмична почивка повторете курса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.