Конфискуваха над половин тон марихуана за над €1 млн. в Северна Македония

Полицията в Република Северна Македония е конфискувала над половин тон марихуана и е арестувала трима души при две отделни операции, проведени срещу международни престъпни групи за трафик на наркотици, предаде МИА.

Департаментът за борба с организираната и тежката престъпност е разбил вчера международна престъпна група за трафик на марихуана от Косово през Северна Македония и Гърция към Турция.

При операцията досега са конфискувани 424 кг марихуана и е задържан един заподозрян. Стойността на наркотиците на пазара в Турция се оценява на над 1 млн. евро, заяви говорителят на вътрешното министерство в Скопие Тони Ангеловски.

Той уточни, че операцията е била проведена на ГКПП „Богородица“ (на границата с Гърция) в събота вечер, където при проверка на товарен автомобил с регистрация от Скопие са открити 519 пакета марихуана. Обискът на камиона продължава, подчерта БТА.

При отделна операция в неделя силите за сигурност са разбили друга престъпна група край село Селемли близо до границата с Гърция и са конфискували 93 кг марихуана. Задържани са били двама заподозрени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *