Конски кестен, люти чушки и масаж с евкалипт стопират артрита

Без съмнение, симптомите, с които се проявява артритът, не са особено приятни. Често пъти болката е нетърпима и тогава пациентите са готови да опитат какви ли не методи, за да подобрят състоянието си. Практиката показва, че масажът на засегнатите места е с доказана ефективност.

За целта поставете няколко капки масло от евкалипт в ръката си и го разредете със зехтин. Разтъркайте добре двете длани и после с леки кръгови движения втрийте маслата в кожата над проблемните стави за 4-5 минути.

В случай че ви е трудно да го направите, помолете някой близък да го стори вместо вас. Ако не можете да откриете масло от евкалипт, можете да го замените с масло от чаено дърво или екстракт от салвия. Идея е също така да използвате за разтривка масажен гел с екстракт от конски кестен и люти чушки.

Голямо разнообразие от такива можете да намерите в аптеките и специализираните магазини. Когато втриете съответното масло в кожата, изчакайте известно време да попие и не бързайте да се раздвижвате.

Щом се уверите, че кожата ви е усвоила напълно гела или маслото, преминете към нормалните си дейности. Правете масажа поне няколко пъти в седмицата, за да подобрите кръвоснабдяването на структурите на ставите. Ако сте достатъчно постоянни, ще забележите ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *