Компресите със зеле спасяват от дискова херния

От гръбначните заболявания най-често се среща дисковата херния. Предизвиква се от износване на дисковете, които служат като буфери между прешлените и осигуряват подвижността, гъвкавостта на гръбначния стълб.

Според мястото на деформацията и посоката на излизане хернията може да е предна, задна, вертикална или предно-странична. Може да се появи по протежението на целия гръбнак, но обикновено засяга шийната и поясната област. Тежката форма на деформация е пълно разкъсване на пръстена, при което излиза по-голямата част от ядрото.

Смята се, че това състояние не е лечимо, но стара народна рецепта помага болките да отшумят за дълго. За нея ви трябват: 2-3 зелеви листа, 5 супени лъжици хума на прах, 2 супени лъжици натурален ябълков оцет, 1 чаена чаша вода. Изсипете хумата в керамична купа. Добавете оцета и водата.

Разбъркайте съставките до получаване на хомогенна смес. Напълнете тенджера с вода. Оставете на котлона, за да заври, след което премахнете. Потопете и извадете зелевите листа от нея. Нанесете сместа от хума, оцет и вода върху засегнатата зона.

Покрийте със зелеви листа, като внимавате да не се опарите. Оставете да действа 30 минути и отстранете с мокра кърпа. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти дневно до облекчаване на състоянието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *