Комисията по общинска собственост към ОбС Сандански стопира продажбата на апетитен имот

Искане за включване в програмата за разпореждане с общинско имущество на атрактивен общински имот на метри от сградата на пощата в Сандански отпадна, с което засега се стопира продажбата му. Имотът е с площ от 250 кв. метра.

Това стана факт по време на проведеното заседание на постоянната комисия по общинска собственост. Двама от присъстващите съветници – председателят на комисията д-р Георги Панчев и Живко Иванов, гласуваха „за” имотът да бъде включен в програмата, „въздържал се” гласува Йордан Тушев, а категорично „против” гласува Антон Цанев.

Зелена светлина бе дадена от комисията на искането 2 броя чисто нови автомобили и 8 броя втора употреба да бъдат безвъзмездно прехвърлени за стопанисване от общинско дружество „Стройкомтранс“. В момента автомобилите се водят в актива на община Сандански, пише в. „Струма“.

Отпадна и искането от читалище „Яне Сандански“ в с. Поленица да стопанисва безвъзмездно ремонтираната сграда на читалището. Живко Иванов посочи, че в така направеното предложение липсва мотивирано искане от читалището защо желаят да стопанисват сградата. „Липсва и проектодоговор”, каза Ж. Иванов.

Искане за промяна на собствеността от публична в частна общинска собственост на сградата на бившото училище в с. Петрово и сградата на бившата детска градина също бе отхвърлено от комисия по общинска собственост. „Липсва удостоверение от Министерството на образованието за промяна статута на училищната сграда и детската градина. Това е основен мотив, който не позволява да променим статута на имота от публична в частна общинска собственост”, изрази своята позиция съветникът Ж. Иванов. „Община Сандански ще трябва да изготви обосновано искане пред Общинския съвет и Министерството на образованието за издаване на удостоверение за промяна статута на имота. И едва след това Общинският съвет може да гласува решение за промяната”, каза Ж. Иванов. Колегите му в комисията го подкрепиха и стопираха предложението.

9 пазарни оценки за продажба на общински имот получиха подкрепа на комисията, след като стана известно, че пазарната цена на всички имоти е завишена от комисията по местно самоуправление, нормативна уредба и регионална политика.

Сериозен дебат стана по предложението за безвъзмездно ползване на плувния басейн от новоучредения клуб „Олимпик“ с президент Венцислав Айдарски. Коментиран бе срокът на договора за ползване да бъде една година, а не така както предлагат от общинска администрация – 5 години. В момента в клуба тренират 50 деца и след като нямат договор с община Сандански, плувният клуб не е допускан от двата действащи клуба „Вихрен“ и „Сандански“ да провежда тренировките си на басейна, обясни съветникът Ж. Иванов. Предложението получи подкрепа на комисията и ще влезе на председателски съвет.

До председателски съвет бе допусната и точката за разкриване на нов пенсионерски клуб в с. Пирин, община Сандански.

Утвърждаване на маломерни паралелки за новата учебна година предстои да бъде гласувано също на председателския съвет и да се включи в проектодневния ред на септемврийското заседание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Кметът: Установихме депо за разпространение на кучета, управлявано от Бойко Гренцке
Next post Двама служители в ДФ „Земеделие” Благоевград хванати зад волана с алкохол в кръвта