Кокосовото масло пази от алцхаймер

Кокосовото масло е в селекцията на полезните мазнини за сърдечносъдовата система и подпомага за намаляването на лошия холестерол. Има благотворно влияние при проблеми с щитовидната жлеза.

Известният д-р Меркола твърди, че е идеална превенция срещу синдром на алцхаймер (по 3 с. л. дневно). Друго изследване показало, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици, са намалили видимо теглото си.

Доказано е, че освен щит срещу болестите кокосовото масло изгражда и нови навици на хранене, като потиска глада за сладко. То има уникално влияние както върху здравето, така и за красотата. Може да се намери в биодрогерии, но и в по-евтина и голяма опаковка в някои магазини – просто потърсете, но да е и органично (био).

Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилник, а при около 23-25 градуса вече е отпуснато и много лесно за употреба. Вековното му използване от жените по тропиците потвърждава, че омекотява и хидратира по уникален начин кожата, прави косата блестяща и поддържа нежната бебешка кожа.

С него могат да се задушават зеленчуци (все пак трябва да сте любители на екзотичните вкусове, защото то има сладникавия и ароматен вкус на кокоса).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *