Кой лъже? Тошко обори Слави: Петър Илиев бе обсъждан за премиер

Петър Илиев беше обсъждан като кандидат за премиер на един много ранен етап. Това признание направи зам-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. след като преди дни лидерът Слави Трифонов напълно отрече юристът-масон от Пловдив някога да е бил спряган като потенциален министър-председател.

Кои хора ще са вицепремиери ще стане ясно, когато внесем проектокабинета при президента Румен Радев, посочи заместника на Слави пред Би Ти Ви.

Тошко Йорданов коментира и номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи. „За министър на вътрешните работи, включително в разговори с хора от системата, разбрахме и преценихме, че е по-добре да е човек, който е извън системата и с юридическо образование. Иначе в самото МВР има достатъчно професионалисти по отделните сектори и екипът, но трябва външен юридически поглед към това министерство, което е от най-важните“, уточни той.

Министрите в проектокабинета бяха избрани по експертиза, а ако правителството на „Има такъв народ“ не мине, отговорността ще бъде на тези, които не са го подкрепили, отново обяви старата теза на ИТН сценаристът в шоуто на Слави.

„Голяма част от тези хора са в експертните групи на „Има такъв народ“, които от три години работят по управленската програма. Те са наясно с проблемите и как трябва да бъдат разрешени и зад гърба им стои екип“, посочи Йорданов за номинираните за министри.

Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябвада има експерти. В управлението на ГЕРБ имаше това – там гледахме политически министри, които нищо не разбираха от това, което министерстваха, отбеляза Йорданов.

Той посочи, че лидерът на партията Слави Трифонов не се бърка в работата на отделите, не се бърка в работата на комисията по финанси или здравеопазване, и не казва кой експерт става повече от другия – това става в процеса на работа. „При нас има вътрешно прочистване от три години насам. Слави Трифонов е лидер на тази партия и понякога има политически решения, които се обсъждат от кръга, който отговаря за това“, обясни Йорданов за избора на министрите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *