Кога и как се случва сексът след раждането?

Кога и как се случва сексът след раждането?

Раждането на бебе засяга всяка част от живота на родителите, включително и техния сексуален живот. Макар че детето се превръща в приоритет номер едно, това не означава, че двойката трябва да забрави за секса и интимността, пише rozali.com.

Раждането на бебе е щастливо събитие в семейството. То обаче носи със себе си драстична промяна в начина на живот и взаимодействието между жената и мъжа. Много двойки намаляват значително сексуалния си живот, след като са се сдобили с наследник. Сексът обаче е важна част от всяка връзка, ето защо не трябва да бъде пренебрегван след раждането.

Колко скоро след раждането е добре да се прави секс?

Обикновено се препоръчва на жените да изчакат между четири и шест седмици, след като са родили. При вагинално раждане месец може да бъде напълно достатъчен, докато при цезарово сечение е задължително да се изчака шест седмици. Все пак индивидуалната консултация с лекар е най-доброто решение. Понякога чисто физически жената може да бъде готова за секс, но психически да не е така.

Какво е важно да знаете за секса след раждането?

Трябва нежност: Може би се чудите дали сексът след раждането е болезнен. Това отново зависи от жената, както и от начина, по който се подхожда към секса. За да се избегне болката, мъжът трябва да бъде нежен и задължително да включи предварителна сексуална игра.

Възбудата може да дойде по-бавно: Тъй като кърменето често потиска овулацията, жените обикновено имат по-ниско либидо, докато кърмят. Разбира се, все още е напълно възможно да се възбудите и да получите оргазъм, просто може да отнеме малко повече време. Когато се добави и чисто психологическият фактор за бебето, майката определено може да има нужда от повече стимул за сексуална възбуда.

Забременяването е възможно: Забременяването след раждането е напълно възможно. Кърменето може да потисне овулацията, но невинаги. Освен това овулацията се случва преди първата менструация след раждането, така че е задължително да се предпазвате от бременност по време на сексуалния акт.

Либидото се повишава по време на овулация: След като менструацията се появи отново, обикновено по време на овулация либидото на жената се повишава. Това може да е много подходящ момент за секс.

Проявете разбиране към тялото си: Женското тяло след раждане е преминало и продължава да преминава през много промени. Променящите се хормони могат да повлияят не само върху либидото на жената, но и върху естественото овлажняване по време на секс. Ето защо използването на лубрикант на естествена основа е препоръчително.

Експериментирайте: Има голяма вероятност сексът непосредствено след раждането значително да се различава от този, който сте правили преди да забременеете изобщо. Чувствайте се свободни обаче да експериментирате, за да откриете кое и как ви носи удоволствие точно в този момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *