Кога е най-хубаво и евтино да посетите Испания

Планирате пътуване до Испания и се чудите по кое време да я посетите? Отговорът зависи от това какво искате да правите там.

Ако искате да разглеждате забележителните градове или да правите преходи в провинцията, очевидно няма да ви е приятно да е горещо като за плаж. Не бива да забравяме и че цените варират в зависимост от сезона.

Вижте кое е най-подходящото време да посетите Испания според това какви ви влече в тази красива страна.

Най-доброто време за евтино настаняване

Месеците юли и август са силният туристически сезон в Испания и това лесно се вижда по цените за нощувка в крайбрежните хотели и ваканционните жилища. Най-ниските цени обикновено се намират през януари и февруари, макар че и през ранната пролет и късната есен те обикновено също са по-ниски от лятото при всички случаи. Внимавайте само за „Семана Санта“ или Страстната седмица преди Великден, тогава цените скачат.

Най-доброто време за южните плажове

Лятото в Испания може да бъде невероятно горещо като градусите стигат до 40 градуса по Целзий на някои места. Това означава, че през деня като цяло ще избягвате слънцето. За по-умерени температури късната пролет и ранната есен са идеалното време да отидете на плаж около Коста дел Сол, съобщава The Culture Trip.

Най-доброто време за музика на живо

Ако се надявате да хванете някой от известните испански музикални фестивали докато сте в страната, тогава пролетта и началото на лятото без съмнение са най-подходящото време за пътуване. Sónar, Primavera Sound, Bilbao BBK Live и MadCool Festival – всички те се провеждат през юни и юли преди времето да стане прекалено горещо.

Най-доброто време за разглеждане на Мадрид и Барселона

Двата най-големи града на Испания предлагат най-добрите културни събития и нощен живот в страната. Ако искате да разглеждате музеи и галерии, да посетете Готическия квартал или се разходите из Златния триъгълник, зимата е перфектното време да го направите и да избегнете тълпите. Пролетта и есента също са препоръчителни, когато учениците не са във ваканция, но очаквайте дъждове тогава.

Най-доброто време за традиционни празници

Испанският културен календар е богат и разнообразен. Всеки регион и дори всяко село си има уникални празници. Едно много подходящо време за опознаване на повечето испански обичаи е около Великден. В седмицата, известна като Семана Санта се провеждат публични шествия, големи празници и събирания. Също така през септември и октомври има още интересни празници като Ла Мерсе в Барселона.

Най-доброто време за кулинарно пътешествие

Всъщност добрата храна може да се намери целогодишно в Испания, но има определени моменти от годината, които изпъкват. През пролетта и есента реколтата е готова. Есента е идеална за събиране на гъби и за преминаване към по-тежки ястия след сезона на леките храни като салати, студени супи и печена риба.

Най-доброто време за семейни почивки

Ако сте ограничени от почивните дни, тогава пролетните ваканции вероятно ще са най-подходящи, ако искате хубаво време (но не твърде горещо) и много занимания. Много бизнеси затварят през август и местните си вземат годишен отпуск, така че трябва да проверите кои места са отворени преди да планирате пътуване през този месец. Също така можете да прекарате Коледа в Испания с традиционни празненства и топла семейна атмосфера, както и много обществени събития и културни занимания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *