Кметът на Перник: Добре, че обществото настръхна

„Тази среща беше по искане на главния прокурор след насилието в нашия град, насилие, което граничи със садизъм. Този инцидент потресе цяла България. Перничани искаха справедливост и намеса от институциите“, заяви пред Евроком кметът на Перник Станислав Владимиров след скандала със сина на зам.-окръжния прокурор на града Бисер Михайлов – Васил.

„Още вечерта, след като видях клиповете, се обадих на главния прокурор и той предприе ангажимент, а засега имаме частични резултати“, продължи градоначалникът.

„Вчера разговарях с ръководители от МВР. Те са разбрали за този служител и след това ще излязат с официална информация. Какви са последствията за него и дали още е в системата“, заяви той за това дали пострадал от прокурорския син е и служител на реда.

По думите му проверката, инициирана от главния прокурор, има за цел да изясни защо не е извършена по-ранна превенция срещу действията на 18-годишния младеж.

„Добре, че обществото настръхна, за да се вземат мерки“, каза още кметът на Перник. „Няма държава, която да позволи да бъде бит полицай“, категоричен беше той.

„Ако институциите не се намесят, не знам какви ще са последствията“, уточни градоначалникът. Той уточни, че до момента няма коментар от страна на Бисер Михайлов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *