Кметът на Гърмен удължи бедственото положение до 29-ти декември

Кметът на Гърмен удължи бедственото положение до 29-ти декември

Кметът на община Гърмен – Феим Иса, издаде заповед, с която удължава бедственото положение. Тя влиза в сила в 15,30 часа днес и ще продължи до 15,30 часа на 29-и декември. Първата такава заповед на управника бе за една седмица – от 12-и до 19-и декември.

Пороите миналата неделя нанесоха много щети на територията на общината. Река Канина излезе от коритото си и събори подпорни стени и мостове, а придошлите води на река Места скъсаха главния водопровод, който снабдява с вода седем села в Гърменско.

В момента нормално водоподаване има само в три от тях – в селата Дебрен, Балдево и Хвостяне, а в село Дъбница 60% от домакинствата имат вода по чешмите. Проблемът обаче остава в общинския център Гърмен, в СПА курорта Огняново и в село Марчево.

„Работи се усилено от екипите на ВиК за възстановяването на водопровода, но това ще отнеме време. Ако успеем да се справим с последствията от наводненията, ще отменим бедственото положение. Все още не знаем каква част от щетите ще покрие държавата”, коментира днес кметът Феим Иса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *