Клиент гърми по кръчма, вбесил се че затварят в 22 часа

Клиент гърми по кръчма, вбесил се че затварят в 22 часа

20-годишният криминоген Христо Киров вдигна на крак полицията, след като отказа да напусне заведение, извади огнестрелно оръжие и започна да стреля на посоки.

Сигналът е подаден в петък, а екшънът се разиграл дни по-рано в кафе-аператив „Галилео“, разположен в района до бл. 91 в ж.к. „Изгрев“ в Бургас, съобщава „Флагман“.

Собственикът на заведението алармирал, че около 23.00 ч. на 8 март един от клиентите, помолени да напуснат заведението поради изтичане на работното време, прострелял стъклото на входната врата и едно от панорамните стъкла на обекта.

В резултат на полицейските действия е установен и задържан извършителят на деянието – това е 20-годишният Христо Киров, който е криминално проявен.

Той направил пълни самопризнания и доброволно предал пневматичен пистолет.

Следите от гилзите още личат по вратата и панорамните стъкла на бирарията, която е свикнала със спокойни клиенти. Самият Христо също бил чест клиент, но досега не е правил проблеми.

На 8-ми март той отишъл в заведението към 20 часа и бил в компания от около 6 души.

„Те си носиха алкохол, поискаха ни 6 чаши за водка и си поръчваха сокове, картофи. По едно време започнаха да вдигат много шум, ние имахме и други клиенти на съседна маса и ги предупредихме един-два пъти да бъдат по тихи.

Но те явно не бяха в състояние… Викаха, хвърляха вилици и лъжици. Бях на бара и едното момче идваше и постоянно искаше да му пускаме различни песни. Към 22 часа ги предупредих, че ще затворим към 23 часа, и да се приготвят.

Те отново искаха да им пускаме музика, не искаха да си тръгват. Накрая станаха. Аз бях на бара и чух звук на стрелба”, разказа за БургасИНФО Азизе, която е сервитьор.

Според служителите на заведението причината за бурната реакция е алкохолът. Всички са били много спокойни с тях и са ги подканяли с мил тон да бъдат по-тихи, както и кога да си тръгват.

Азизе, която работи в заведението от около година и половина, споделя, че досега не са имали проблем, заради по-краткото работно време по време на пандемията.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *