Китайски суперкар с 1222 к.с. дебютира в Европа

Китайски суперкар с 1222 к.с. дебютира в Европа

Китайската компания GAC показа своя суперкар Aion Hyper SSR в завода за усъвършенстван дизайн в Милано на компанията майка CAG. Макар все още да няма официална информация за продажбата на колата в Европа, то не е изключено китайците да опипват почвата с този модел.

С размери 4538 мм дължина и 1238 мм височина, SSR с карбонова каросерия може да се похвали с тримоторна електрическа задвижваща система с 1225 к.с.. Това позволява ускорение до 100 км/ч от място за само 1,9 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч.

Интересното е, че китайският суперкар може да се похвали и със сравнително ниска цена, еквивалентна на 230 000 евро в конфигурацията Ultimate Track и едва 180 000 евро в базовия си вариант. В съответствие с идеята за нулеви емисии, интериорът на Hyper SSR е изработен от устойчиви материали, напълно лишени от животински продукти.

Кокпитът може да се похвали с елегантен дизайн, наподобяващ този на Ферари. Шофьорът е посрещнат от 8,8-инчов виртуален дигитален панел, съчетан с втори 14,6-инчов дисплей на конзолата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *