Кирливи ризи: Бащата на Бритни Спиърс разкри диагнозата й

Бащата на поп-принцесата Бритни Спиърс твърди, че 39-годишната му дъщеря страда от деменция. За такава диагноза на певицата става дума в документалния филм на BBC „Битката за Бритни“.

От съдебните документи, получени от създателите на филма, става ясно, че 68-годишният Джеймс Спиърс е подал заявление за деменцията (слабоумието) на дъщеря си, за да придобие пълно попечителство над нея, включително достъп до всички финанси на звездата. В лентата се обяснява още, че под попечителство обикновено се поставят хора, които по някакви причини не са в състояние да вземат самостоятелни решения.

„Има само два варианта. Бритни може би страда от слабоумие. Аз не съм лекар, но ако случаят е такъв, светът не е наясно с това. Ала другият вариант е по-зловещ: Бритни да няма деменция, но юридическият екип на опекуна приема, че има такава, за да получи пълен контрол над нея. Ако е така, това е ужасно“, коментира журналистът и автор на лентата Мобин Азхар.

След поредица хоспитализации заради нервни сривове през 2008 г. съдът предаде опеката над певицата в ръцете на баща й Джеймс. През последните 10 години той и адвокатът му управляват имуществото и милионите й, като също така контролират и личния й живот. Тя няма право да се разпорежда със собствените си пари и недвижими имоти, да води преговори, без тяхно разрешение да се вижда с децата си, да шофира автомобил, да наема юристи и като цяло да разполага с живота си. Още през 2009 г. в социалните мрежи се появи хаштаг #свобода за Бритни Спиърс, станал девиз на феновете й, които обвиняват родителя на любимката си за създалата се нелека ситуация. Неотдавна певицата поведе съдебна битка, за да се освободи от попечителството, и дори заяви, че няма да прави концерти, докато казусът не се реши в нейна полза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *