Кирил Петков не е канен в кабинета на ИТН

„Никой не ме е поканил, а това, което видяхме вчера, доста ясно показа, че няма да остана в този екип“. По този начин пред журналисти във Варна икономическият министър Кирил Петков отговори на въпроса дали ще влезе в правителството на ИТН начело с Пламен Николов

Той подчерта, че не познава Николов, но биографията му изглежда добра: „По биографията ще ги посрещнем, по действията ще ги изпратим“.

„Говорих с моите зам.-министри – ако следващата седмица влезе нов екип, искам да прекараме доста голямо количество от времето, за да им обясним какво сме заварили, какво сме стартирали, за да няма връщане назад към това, което намерихме“, заяви Петков.

По думите му „има много работа“ в „Монтажи“, ДКК, ВМЗ и военно промишления комплекс и трябва на следващия екип да бъде прехвърлена „инерцията“. Той няма да напуска страната и ще продължи да бъде активен. „Бих следил много внимателно процесите, ще ме виждате често, ако нещата не вървят добре – включително и на улицата, протестите са нещо хубаво, това е част от демокрацията“, отбеляза икономическият министър.

„Внимателно ще коментираме кандидатурата за премиер от страна на ИТН. В момента заседава ИБ на БСП“, каза пред БНР Кристиан Вигенин от БСП.

„Не сме изненадани от тази кандидатура толкова, доколкото, че право на спечелилата партия е да посочи свой кандидат за министър-председател. До момента сме обсъдили с ИТН политики и програми, по които сме се договорили, съвпаденията в нашите програми, очакванията ни все пак да има достатъчно ясен ангажимент на бъдещото правителство да реализира това, за което сме се договорили.

Обсъждаме възможността в началото на следващата седмица да поканим издигнатия за министър-председател на среща с парламентарната група“, каза още Вигенин.

Посочването на кандидат за министър-председател на България в последния момент е несериозен политически акт. Това коментираха за БНТ от ГЕРБ по повод обявената номинация на Пламен Николов за кандидат за министър-председател.

Подобни действия са белег за категоричната неспособност на ИТН да носи отговорност, допълват от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *