Кирил Милов и Ева Николова в топ 6 на най-добрите ни борци

Дупничанинът Кирил Милов остана в подножието на топ 3 на най-добрите ни борци за 2023 г., заемайки 4-то място в класацията на БФБ. Класикът e европейски вицешампион в кат. до 97 кг. в Загреб, а контузия го спря от участие на световното в Белград месеци по-късно.

„Не съм доволен от постигнатото през тази година. За съжаление счупих крак 8 дни преди световното, където се целех в олимпийска квота. Явно такъв ми е бил късметът, гледам напред. Сега тренирам с удвоени усилия, за да мога през 2024 г. да си гарантирам участие в Париж“, заяви К. Милов, който миналата година бе спортист №3 на България.

Своя приз на церемонията по награждаването в София получи и петричката прима Евелина Николова, класирана 6-та. Ева, която взе бронз от еврофорума в началото на годината, остава в компанията на най-добрите, след като в края на 2022 г. бе класирана 4-та.

„Изключително щастлива и горда съм, че за поредна година заставам редом до най-добрите и успешни спортисти“, сподели трикратната №1 на Петрич.

Отличниците на федерацията са Семен Новиков, бронзов медалист от европейско и световно, единствен завоювал олимпийска квота от всички наши състезатели досега, следван от европейските шампиони Едмонд Назарян и Юлияна Янева. След серия от първи места, в края на тази година петричанинът Петър Касабов остана 2-ри в класацията на треньорите, отстъпвайки челото на селекционера на класиците Братан Ценов.

В присъствието на спортния министър Димитър Илиев бяха почетени още куп специалисти, свързани с родната борба, сред които бе и личният треньор на Евелина Николова – Мирослав Гочев, във връзка с неговия 50-годишен юбилей, информира „Струма бг“.

Церемонията прекъсна за кратко подготвителния лагер на националите за първите състезания след Нова година, като призьорите слязоха за няколко часа от базата в Белмекен, за да присъстват на събитието. Сезонът за българската борба започва още на 5 януари с държавния шампионат в Стара Загора, а седмица по-късно е рейтинговият турнир в Загреб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *