Кирил Котев: Ще продължа да подкрепям хората в селата, ще решаваме заедно проблемите!

Кирил Котев: Ще продължа да подкрепям хората в селата, ще решаваме заедно проблемите!

Кандидат-депутатът от Сандански на ПП „Републиканци за България” – Кирил Котев, проведе десетки срещи с жителите на малките населени места. Той може спокойно да отиде във всяко едно от тях, защото като общински кмет направи много за подобряването на живота им. Затова и разговорите с тях за бившия управник винаги са изпълнени с много емоции. Само на територията на община Сандански селата наброяват над 50, повечето от които са отдалечени и планински. И всяко има своите проблеми.

„За мен е удоволствие отново да разговарям с хората, така както сме го правили назад във времето. Тема на разговорите ни са проблемите в селата – кои от тях успяхме да решим, какво подобрихме и какво не успяхме да реализираме. Отново си припомнихме колко важен е автобусният транспорт. Свързаността на хората с общинския център, пазарите в общината, срещите с приятели и познати. За жалост ми припомнят, че някои от така необходимите автобусни линии, които стартирахме, сега са спрени”, написа в личния си профил във фейсбук Кирил Котев.

Хората по селата се притесняват дали скоро ще има изобщо общински пазар, на който да излагат продукцията си. Мнението им е, че с произведената местна продукция може би пречат на големите прекупвачи и търговци на вносни продукти. Достъпът до местния пазар е ключов за доходите на малките местни производители. А за санданчани е възможност да си закупят истинска и качествена храна.

„Хората с радост си спомниха какво направихме и в областта на културата – Младежкият пътуващ театър, който внесе живот и оптимизъм в тези най-отдалечени кътчета на нашия край. Те споделиха, че с общи усилия не са позволили спиране на инициативата „пътуващи медици“, която стартирахме с пенсионираните ни здравни работници. Тя улесни достъпа им до здравен специалист, който дава нужната грижа и внимание на жителите. Така и техните близки, които живеят надалеч, могат да бъдат по-спокойни.

Щастлив съм, че имахме толкова много теми, които можем да обсъдим. След всичко, което си казахме, се разделяме с уговорка за нови срещи, за да търсим решения на проблемите”, сподели още Кирил Котев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *