„Кауфланд” купи имот на Чомбе за магазин в Петрич, „Билла” строи в Банско

След като преди седмици приватизаторът на ЗМК в Благоевград Димитър Тадаръков обяви, че иска да направи в бившия завод в жк „Еленово“ магазин на „BILLA”, австрийската верига за хранителни стоки реши да открие едновременно 2 магазина в Югозапада и подаде аналогично инвестиционно намерение и за Банско.

Въпреки притесненията на банскалии, че големият магазин ще смаже малките им дюкянчета и ще занули търговията в тях, инвеститорите са собственици на терена, който се намира срещу къщата на бившия председател на Общинския съвет Владимир Колчагов, имат виза за строеж от 2018 г., на 19 февруари те входираха в РИОС – Благоевград намерението си и вече нищо не може да ги спре.

Магазинът на „Билла недвижимости“ ЕООД ще е на ул. „Цар Симеон“ с втори вход към ул. „Иконом Чучулайн“, като софиянци небрежно са прекръстили българския духовник, свещеноиконом, просветен деец и деец на ВМРО на „Иконом Чучупей“.

Едноетажна сграда с 80 паркоместа пред нея ще е върху площ от 750 кв. м и видимо се цели чуждестранните туристи, на които изцяло разчита банскалиийската икономика, пише в. „Струма“.

„Кауфланд България“ ЕООД пък се е насочило към Петрич, където има и други вериги за хранителни стоки, но пък търговията се вдига от гръцките клиенти. Хипермаркетът ще е върхуплощ 21.234 дка в местността Бела Бела Мара-Омондрос, с лице към бул. „Рокфелер“, която е главната улица на южния град. Веригата купи терена преди 9 г. от известния местен бизнесмен – архонт Иван Кочев-Чомбе, но по неизвестни причини забави строителството и си направи първо магазин в съседния гр. Сандански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *