Катастрофален резултат в Благоевградска община за екскмета Атанас Камбитов

Катастрофален резултат в Благоевградска община за екскмета Атанас Камбитов

ГЕРБ е първа политическа сила в Благоевград и в повечето от селата на общината, включително и в традиционно „червените“ като Логодаж, показват междинните резултати от преброяването на вота в неделя, информира в. „Струма“. Втора категорично е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

С много назад от шоумена отстъпва БСП, която в Благоевград е сринала гласовете си повече от 2 пъти в сравнение с парламентарния вот през 2017 г. Тогава за БСП в Пиринско гласуваха 36 000 души, а сега се очаква да са около 15 000.

Четвъртата сила в Благоевград е „Демократична България“, плътно следвана от ДПС. Следва „Изправи се! Мутри вън!“, а ВМРО се е свила сериозно.

„Републиканци за България“ на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов получи оглушителен шамар от гласоподавателите в общината, която управлява 2 мандата. Масово в градските секции изборният му резултат е между 2 и 7 гласа, като единственото изключение е секция №7 в циганската махала на града, където за него са гласували 41 благоевградчани. В селата на община Благоевград пък за бившия общински кмет бюлетина са пускали само по 1-2-ма избиратели, а има доста населени места, като селата Бистрица, Бучино, Българчево, Горно Хърсово, Дебочица, Мощанец и др., където за него не е гласувал никой.

Във всичките 23 села на общината за „Републиканци за България“ и в частност за Ат. Камбитов, който беше втори в листата след Цветан Цветанов, гласа си са дали точно 23-ма гласоподаватели, тоест средно по 1 избирател в село. Само 1 е гласувал за екскмета дори и в селото на родителите му Падеш.

Най-много пък са феновете му в с. Бело поле, където от 6500 души по списък до урните отидоха 291 и от тях 5-има зачеркнаха квадратчето на „Републиканци за България“.

В абсолютно всички секции в общината ГЕРБ води в пъти на бившия градоначалник. В с. Дъбрава съотношението Камбитов:ГЕРБ е 1:22, в с. Еленово – 1:41, в с. Зелен дол – 2:46, в с. Изгрев – 2:106, и т.н.

С. Рилци, което е христоматиен пример за благоевградско село, напомпано с фалшиви македонски регистрации /от 4776 с постоянен адрес тук в неделя гласуваха 431 души/, събра в данните от секционната си комисия пълната и точна картина на гласувалите на 4 април българи. В близкото до града село първа политическа сила остава ГЕРБ със 165 гласа, а втора е „Има такъв народ“ с 63. Трета позиция в Рилци заема БСП с 62 гласа, което е двоен спад на червените спрямо парламентарния вот от 2017 г., когато в селото за тях бюлетини пуснаха 123-ма избиратели. За ДПС в Рилци в неделя са гласували 23-ма, „Демократична България” е събрала 20 гласа, а „Мутри вън!“ – 16. Ат. Камбитов е някъде много назад с един глас подкрепа.

В Благоевградска община Мощанец е единственото село, в което БСП бие ГЕРБ с 13 на 7 гласа.

В Церово пък непосредствено след ГЕРБ се нарежда ДПС със 119 гласа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *