Касиерът, задържан за менте-обира на „Изипей” в Разлог, излиза сух

Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна на крак полицията от областта със сигнал за въоръжен грабеж, а по-късно бе задържан като евентуален извършител, няма да бъде привлечен като обвиняем поради липса на достатъчно доказателства, уличаващи го, че е извършил деянието. Това съобщи официално административният ръководител на РП – Благоевград прокурор Борислав Ковачки.

„Няма да бъде повдигано обвинение. Според наблюдаващия прокурор няма достатъчно доказателства срещу лицето. Това е право на вътрешно убеждение и аз като административен ръководител не мога да се меся”, каза прокурор Ковачки и допълни, че задържаният ще бъде освободен в 17:00 часа, когато изтича заповедта му за задържане, предава в. „Струма“.

Собственикът на обрания офис Петър Татарски във вчерашния ден все още нямаше официална информация за хода на разследването и сподели, че ще изчака произнасянето на компетентните органи, но бе категоричен, че ще използва всички законови механизми да си възстанови липсващата сума. Той не скри, че е бил изненадан от случилото се и от задържането на касиера, който е и негов братовчед, като евентуален извършител.

„Въпреки че сме братовчеди, не го познавам добре, не сме били толкова близки. Имаме по-близки контакти, откакто започна работа в офиса преди около един месец. Не мога да кажа дали е склонен да извърши подобно нещо и дали действително е бил финансово затруднен, каквато информация се появи. До този момент аз нямам официална информация за хода на разследването и не мога да коментирам”, каза Петър Татарски. На този етап той отказа да изрази лично мнение дали е имало грабеж, или е изсценировка. „Нека ме уведомят официално и тогава ще коментираме отново“, беше отговорът на Татарски.

Така топката отново е в ръцете на разследващите, които трябва да съберат неоспорими доказателства, уличаващи касиера В. Татарски, за да му бъде повдигнато обвинение.

Собственикът на офиса сподели, че в обекта има инсталиран само СОТ, но няма камери. Имал е намерение да монтира скоро.

Припомняме, че малко след 12:00 часа в понеделник сигнал за въоръжен грабеж вдигна на крак полицията в областта. Бе мобилизиран огромен ресурс полиция и жандармерия в търсене на въоръжените обирджии. Блокирани бяха изходите на града и се проверяваха всички автомобили. Полиция и жандармерия бе позиционирана на няколко места през прохода Предел и посока Банско. В късните следобедни часове стана ясно, че събраните доказателства сочат към инсценировка и като евентуален извършител бе задържан 30-годишният касиер Васил Татарски, който е отведен за разпит в полицията в Разлог.

По-рано през деня пред медии задържаният разказа, че в офиса нахлули двама мъже, единият от които въоръжен, насочил пистолет към него и заплашвайки го, поискал парите от касата. Твърденията му бяха, че не е видял дали мъжете са избягали с автомобил или пеша и в каква посока са тръгнали. От близките търговски обекти никой не бе разбрал нищо за случилото се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *