Каракачанов: Справяме се добре с кризата, вижте Европа – тотален локдаун

„Не разбирам каква е тази наша черта – да изкарваме всичко най-лошо. Погледнете Европа – почти навсякъде тотален локдаун. Според възможностите на нашата икономика – България се справя добре.

Тези дни отново ще се гласуват средства за „Ремдесивир”, заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на „Здравей, България”.

Той разви теория за различно изчисляване на смъртните случаи у нас и в съседните на нас страни. Каракачанов е на мнение, че методологията е различна, но подчерта, че това е само негово предположение. Възможно било и българските медици да представят данните честно и открито и проблемът да е в съседните страни. Ако влезе в управлението, лидерът на ВМРО обясни, че би наложил мерки като във Военно-медицинските болници.

„България няма по-висока смъртност от своите съседки. Ние отчитате всеки смъртен случай, дори и тези с множество придружаващи заболявания, а другите страни имат друга методология на отчитане. Военно-медицинските болници, за които аз отговарям, се справят перфектно с пандемията. Дори въведохме военни мерки, за да подпомогнем болниците”, каза още той.

Каракачанов е на мнение, че по време на избори най-много се лъже и отказа да коментира слуха, че е възможно да не се проведат избори. Подобна ситуация не е коментирана на никакви институционални нива, подчерта още лидерът на ВМРО.

„Провеждаме избори по време на пандемия. И други го правиха преди нас. Аз смятам, че Централната избирателна комисия ще се справи, но е нормално да има опасения. Вероятно ще се забави заради двата вида гласуване, могат да възникнат и спорове, най-вече заради гласуването в чужбина. Да не гадаем, в крайна сметка такава е ситуацията”, смята той.

Лидерът на ВМРО се надява изборите да преминат чисто, честно и с възможност всеки да може да упражни правото си на глас, въпреки ситуацията.

Относно Северна Македония и поправка в ЕС, която осъжда „провокативни изявления на правителствени представителите, Каракачанов обясни, че не признава „безсмислиците, наречени политическа коректност”.

„Да кажеш истината за Македония не е противоречие на някакъв договор. За мен няма нови и стари ценности, има български национални ценности, национална кауза и български интерес. Когато някой в Северна Македония се опитва да се гаври с България, да обижда българите и най-вече да мачка и да унижава българите в самата Македония, аз няма как да бъда политически коректен. Аз предизборно ви обещавам, че ще продължавам да бъда политически некоректен, докато не си избият този антибългарски чип от главите”, заяви още Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *