Камбитов: Голямото саниране в Благоевград пести по 500 лева на над 30 000 домакинства

Санирането на стотици жилищни блокове в Благоевград ще спести нови харчове на над 30 000 домакинства. До края на 2022 година всички жилища у нас задължително трябва да имат технически паспорти. Според експерти сумата, която трябва да бъде заделена за квадратен метър, е между 4 и 8 лева.

Това означава, че собственикът на един средностатистически апартамент ще се наложи да задели поне 500 лева. Хората, които имат жилища в санираните почти 200 блока в Благоевград по времето на кмета Атанас Камбитов, обаче няма да имат този финансов проблем.

„При санирането на блоковете в Благоевград ние осигурихме такива технически паспорти, което означава, че около 200 здания вече разполагат с необходимия документ, при това безплатно. Тогава освен че санирахме панелките, ние мислехме крачка напред и по този въпрос”, коментира бившият градоначалник Атанас Камбитов.

Той припомни, че областният център в Пиринско беше лидер в санирането не защото някой отгоре беше решил така, а защото екипът на кмета работеше денонощно и успя да осигури огромно предимство за благоевградчани пред жителите на другите населени места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *