Как ни помага народна медицина при ухапване от насекоми

На всички е добре познато чувството да се почесваме настървено след поредното ухапване от комар или друго насекомо, чийто пик е през пролетта и лятото. С помощта на различни народни средства можете да се справите с ухапванията от различни видове инсекти.

След като ви е ухапал комар, сърбежът и подуването могат да бъдат отстранени с помощта на листо от живовляк или от черен бъз. С помощта на листото се натърква ухапаното място. Преди натъркването листото се намачква, за да пусне лечебния си сок. Листото бързо ще помогне за премахването на отока и ще спре сърбежа.

Много неприятно като усещане, но с много бързо действие е третирането на ухапаното място с винен оцет. В първите секунди щипе силно, но след това отокът спада и сърбежът от ухапаното спира. Содата бикарбонат също помага при ухапване от комари и други насекоми.

Една чаена лъжичка сода бикарбонат се разтваря в 1 чаша вода, разбърква се и се третира с този разтвор ухапаното място. Чесънът от древни времена се използва срещу ухапвания от различни видове насекоми. Той е традиционно народно средство срещу ухапвания от комари, пчели и други насекоми. Една скилидка чесън се обелва, смачква се и се смесва с малко вода до образуване на каша.

С тази лечебна каша се напоява парче плат и се слага върху ухапаното място. Преди да се направи тази лечебна манипулация, ако ухапването е от пчела, първо трябва да се отстрани жилото ѝ, което е в центъра на подутото място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *