Какво лекува горчицата? Това всеки трябва да го знае!

Горчицата е един от любимите сосове. Добива се от семената на синапа. Те са известни като терапевтично средство с противовъзпалителни свойства. В Средновековието лечителите са давали съвети на пациентите да приемат по две зърна синап всяка сутрин на гладно. Така те подобрявали паметта си.

Днес ще споделим с вас какво още може да излекува горчицата и кога да я консумираме в по-големи количества:

За здрав стомах

Специалистите съветват да се яде горчица, ако страдате от подуване на стомаха и сте склонни към запек. Подправката ще дезинфекцира целия стомашно – чревен тракт.

Някои лекари съветват да се яде редовно горчица, ако човек страда от хронично главоболие или лошо храносмилане. Това обаче трябва да се консултира предварително с лекаря, тъй като има някои подправки, които могат да раздразнят стомаха.

Компреси

Имайте предвид, че горчицата е способна да причини зачервяване, щипане, а дори и изгаряне. Затова с нея трябва много да се внимава. Обикновено се използва за направата на компрес при настинки, пневмонии и други.

При направата на компрес, синапените семена се натрошават на ситно и след това се смесват с топла вода. Получената смес се нанася върху чиста кърпа и се поставя на мястото. В началото се усеща изтръпване, а след това парене или зачервяване. Тогава компресът трябва да се отстрани.

Статията има само информативна цел и не замества консултация с лекар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Tesla пуска напълно автономно шофиране за 160 000 автомобила
Next post Пиенето на поне 4 чаши чай всеки ден понижава риска от диабет