Какво значи, ако ръцете и краката ни често изтръпват?

Факт е, че изтръпването на крайниците е много неприятно състояние. Усещаме как част от тялото ни за известно време се „парализира“ и чувстваме дискомфорт.

Ако това ви се случва почти всеки ден, то трябва задължително да се консултирате с лекар. Възможно е изтръпването да подсказва за по-сериозно заболяване, на което да се обърне внимание. Днес ще ви споделим какви могат да са някои от причините за изтръпването на крайниците.

Ето ги и тях:

Витаминен дефицит

Всъщност това е най-честата причина. Ако страдате от липса на витамини В, В1, В6, В12 или витамин Е, възможно е да усещате изтръпване в крайниците. Прекалено голямото количество витамин D в организма също може да е предпоставка за изтръпване.

Травма

Ако твърде често вдигате тежести или не спортувате правилно и здравословно, това също може да доведе до неприятното усещане на бодлички в ръцете и краката.

Алкохол

Не забравяйте, че алкохолните питиета, освен да ни повдигат настроението, са способни и на това да увредят нервите на човек. Винаги консумирайте с мярка.

Токсини и лекарства

Токсините в околната среда също може да доведат до увреждане на нерви и да станем свидетели на изтръпване. Същото важи и за честия прием на антибиотици.

Проблеми, свързани с щитовидната жлеза

Разбира се, не е гаранция, че изтръпването на крайниците е обвързано с някои от тези причини, които споделихме с вас. Затова, ако нещо ви тревожи, не губете време, а се консултирайте незабавно с лекуващ лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Милан изнесе футболна лекция на Лацио и си осигури нов сблъсък с Интер
Next post 4 причини да ядем зелена ябълка на празен стомах