Какви са 4-те ползи от редовното пиене на чай от лайка

Какви са 4-те ползи от редовното пиене на чай от лайка

Чаят от лайка е един от най-популярните. Тази напитка е много ценна и е крайно време да разберете какви са ползите от редовната консумация на билковия чай. Бързаме да споделим с вас какви са плюсовете за здравето от чая от лайка. Ето ги и тях:

• Край на проблемите, свързани с безсънието; От край време се препоръчва чай от лайка на хора, които имат проблеми, свързани със съня. В билката се съдържа веществото апигенин, което всъщност влияе върху рецепторите на главния мозък и предизвиква чувство на сънливост. В допълнение към това антиоксидантът се бори с лошото настроение и депресията.

• По-добро храносмилане; Да, чаят от лайка влияе благоприятно на храносмилателната ни система. Напитката се препоръчва на хора, които имат проблеми със стомашно – чревния тракт. Смята се, че билковият чай понижава киселинността и затова е добре да се приема като профилактика срещу язва.

• Нормализира нивата на кръвната захар; Чаят от лайка има противовъзпалителни свойства. Когато човек го пие редовно, може да допринесе за нормализиране нивата на кръвната захар.

• По-добра работа на сърцето. Чаят от лайка е богат на флавоноиди. Те имат благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система и спомагат за понижаване нивата на холестерола. По този начин напитката се бори и с високото кръвно налягане.

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.