Каза го! Корнелия Нинова ще подкрепи Слави за кабинет

Претърпяхме тежка загуба, но сме ключов фактор в парламента, без чиито гласове не може да се състави правителство. Това заяви в първото си телевизионно интервю след парламентарните избори лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова заяви, че БСП ще подкрепи Слави Трифонов: „ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще дадем гласове“, уточни тя в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Засега оставаме опозиция на ГЕРБ, каза още Нинова. Еуфорията, че моделът Борисов е съборен е прибързана – този модел е само разклатен, допълни тя.

Нинова сподели, че в нощта на изборите първата й реакция е била да подаде оставка. „В нощта на изборите много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията“, обясни тя.

Според нея оставката й в този момент би била унищожителна за партията. „Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор, а тези три месеца са изключително важни и ключови за България. Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече“, каза лидерката на БСП.

Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи, обясни Нинова относно срещите, които от левицата започват днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *