Новините

И през лятото и през зимата! Алпийска магия с неописуеми цветове

Ледниковото езеро Оешинен в Бернските Алпи спира дъха със своята красота – и е истинска звезда в Instagram…

Езерото Oeschinen или Oeschinensee спира дъха със своята красота. Намира се в Бернските Алпи на надморска височина от 1575 метра и е заобиколено от върховете Blüemlisalphorn, Oeschinenhorn и Doldenhorn и много други, малко по-ниски върхове.

Дълбокото петдесет и шест метра езеро променя цвета си в зависимост от слънцето, времето от деня и позицията на наблюдателя и покрива почти всички нюанси на зелено, синьо и тюркоазено… И е истинска Instagram звезда.

Oeschinensee е на четири километра от град Kandersteg, очарователен малък ски курорт, който е пълен с посетители през зимата. Можете да стигнете до Цюрих с кола за около два часа или с влак за два часа и половина. Тук оставяте превозното средство и продължавате с лифта. Езерото е на два километра от горната станция на кабинковия лифт и само след няколко минути лека разходка се открива невероятна гледка.

Можете да стигнете до Oeschinenze през цялата година, кабинковият лифт е затворен само за няколко седмици в началото на пролетта. През зимата няма туристически автобус, но можете да извървите километрите със снегоходки, да карате кънки по езерото, когато е напълно замръзнало, или да опитате да ловите риба през дупка в леда.

Лятото в Алпите предлага много повече възможности за дейности на открито, така че Oeschinensee е може би най-добре да се посети в началото на лятото. След това туристи и каякари се възползват от всеки момент в тази зашеметяващо красива среда. Повечето от тях са еднодневни туристи, идващи от Kandersteg или близките градове, тъй като има само два планински хотела (на немски: Berghotel) до Oeschinen и къмпингуването не е разрешено.

Районът Oeschinensee предлага множество добре поддържани туристически пътеки. Пътеката покрай езерото е дълга осем километра и половина и е една от най-популярните разходки в района. Многобройни гледки и извисяващия се водопад Oberbärgli bach Wasserfall също са лесно достъпни. Пешеходната пътека Gemmi Pass през живописната местност между Kandersteg и Leukerbad също е популярна. За по-сериозните туристи има предизвикателен маршрут през планините на прохода Hochturli, водещ до Grisalp.

Oeschinen има няколко ресторанта, които предлагат на посетителите както прости закуски, така и традиционна швейцарска кухня, но може да си спомните пикник край езерото в някоя от специално подредените зони. Там можете да вечеряте „от раница“ или да носите готова кошница за пикник като тази, която предлага ресторант Bergstübli.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *