Новините

И последният от наркобандата на Фрико призна вина и влиза в затвора

И последният член на бандата на благоевградчанина Юлиян Мирчев-Фрико за трафик на дрога призна вина и получи присъда.

Разложанинът Павел Ст. – Барабата мина на споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград, одобрено от съда, и получи 1 г. ефективно лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване. Ще му бъде приспаднато времето, което е лежал зад решетките – от датата на ареста 5 януари до 24 май, както и последвалия домашен арест до 22 август, от който два дни се броят за един. След това Барабата е бил с мярка „парична гаранция“ 2000 лв., която сега ще му бъде върната. Отменена е и забраната за напуска страната.

При акция на ГДБОП на 5 януари т. г. бяха арестувани Юлиян Мирчев, синовете му Георги и Юли, Петрана Ждр. и Павел Ст.-Барабата. Тогава Специализираната прокуратура ги обвини в участие в ОПГ за разпространение на наркотици, действала от март март 2019 г. до 5 януари 2022 г. на територията Благоевград и Дупница. След закриване на Специализираното правосъдие делото бе прехвърлено в Благоевград.

Петимата участници вече са с присъди след споразумения. Юлиян Мирчев има 2 г. затвор, Петрана Ждр. – 10 месеца и Павел Ст.-1 г. Синовете на Фрико – по 16 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *