И Полша под пълна блокада, болниците претъпкани

Полският министър на здравеопазването Адам Чедиелски обяви днес, че цяла Полша се връща към локдаун, а не само отделни региони, поради голямото нарастване на броя на новозаразените с коронавирус, както и на броя на хоспитализираните.

„На практика в цялата страна виждаме, че ситуацията се влошава. Вече нямаме място да налагаме ограничения само по региони. Единственото решение е да се наложат ограничения в цяла Полша. Ние сме загрижени колко интензивно хората се движат из републиката. Призовавам го да започне да работи от вкъщи. „Затягането на мерките ще влезе в сила на 20 март и ще продължи до 9 април“, каза Чедиелски на пресконференцията, съобщава Бета.

Новият локдаун означава, че децата се връщат към часовете онлайн, хотели, кина, театри, басейни, сауни и спортни съоръжения са затворени в цялата страна, както и търговските центрове.

Основната причина е мутацията на британския коронавирус. Последните данни показват, че делът на заразените вече е 52 процента.

Анализите показват, че ситуацията на практика се влошава в цялата страна. „В някои региони се реализират черни сценарии“, каза полският министър на здравеопазването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *