И днес няма да има акция по издирването на изчезналия сноубордист

И днес няма да има акция по издирването на изчезналия сноубордист

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия сноубордист в Рила планина над Благоевград. Още във вторник мобилният телефон на изчезналия беше локализиран в една от лавините, паднали над пистата.

Към момента предположенията на планинските спасители са, че и пострадалият е затрупан в нея. Заради лошите метеорологични условия обаче акцията по издирването му беше прекратена.

Лавинната опасност в местността „Картала“ в Рила планина над Благоевград и днес остава изключително висока. Затова към момента се предполага, че акция по издирването на изчезналия 34-годишен сноубордист днес отново няма да има, съобщава БНТ.

Въпреки това група спасители от Планинската спасителна служба ще отидат днес до една от големите лавини, паднали в късния следобед в неделя. Тъй като мобилният телефон на изчезналия е локализиран в нея, те предполагат, че и той също се намира там. Спасителите ще огледат мястото, ще преценят и риска, и тогава ще стане ясно дали ще предприемат акция по издирването.

Припомняме, че в неделя група скиори и сноубордисти се спускат по една от пистите в местността „Картала“. Към 16.30 ч. правят последното си спускане, но тогава един от групата се отклонява и до днес няма никаква следа от него. В неделния ден, както и в понеделник беше проведена голяма акция с над 30 човека, 15 доброволци и 15 планински спасители. В акцията се включиха различни видове техника, както и кучета. Според планинските спасители за жалост вече няма шанс изчезналият сноубордист да бъде намерен жив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *