ИТН извадиха запис как Радостин Василев заплашва депутати да напуснат групата

Днес е един прекрасен ден, защото видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели, заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си, за да ви запознаем с факти и с истината – такава, каквато е. На едната везна в момента са инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние с истината. Подложени сме на изключителен натиск от мутри, заяви Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов представи запис на телефонен разговор между Радостин Василев и депутат от ИТН. От него става ясно, че бившият спортен министър оказва натиск върху народния представител и отправи към него заплахи.

„Г-жа Христина Иванова депутат от ИТН от Плевен, която трябваше по списъка на една медия, да стои до Радостин Василев. Тя не е там, но е присъствала на всички завери, които са правени. По-забавното е, че отказвайки да отиде там, мутрата Радостин Василев ѝ се обажда – заплахи, натиск. Надявам се вътрешният министър и прокуратурата, до които ще ги изпратим, да се задействат“, заяви Йорданов.

„Идвам да те взема лично. Правя го за твое добро, не ме предавай и ти. Ако не си подай молбата и напускаш Народното събрание. Защото иначе аз ще ти пратя хора и те ще ти направят молбата. Няма да ставаме от ПП, даже няма да ги подкрепяме. Те си имат от другаде подкрепа. Ние си изразяваме нашата воля. Бъди спокойна, всичко ще мине, няма да те заблуждавам. Уплашиха ли те? Щом си категорична, че не искаш ще изпратя утре да дойдат хора при теб да си подадеш молбата за напускане на НС. Ще видиш, че ще го направиш“, казва мъжът от записа.

Пълна лъжа е това, което каза Радостин Василев за Гроздан Караджов. Просто не исках да прави панаири, това обяви Тошко Йорданов.

Иво Атанасов постоянно искаше да назначава хора. Обяснявах, че не сме Бюро по труда. Не сме ГЕРБ, допълни той.

„Действията на мутрата Василев е следствие от поведението на министър-председателя, който си е помислил, че може да управлява еднолично. В най-демократичната сграда в България да изпращаш мутри, които да притискат наш човек. На каква цена? Да си министър на спорта? Да носиш гел?“, коментира Балабанов. И за пореден път призова премиера Кирил Петков публично да се яви на детектор на лъжата по повод „бележката за Република Северна Македония“. Депутатът от ИТН твърди, че лично Петков е описал своето виждане за реда, по който трябва да се случват действията на България по отношение на Скопие. Като първа точка е посочено вдигане на ветото на страната ни върху започването на преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС.

„В продължение на няколко дни Петков води политика да продаде историята на държавата ни“, каза Станислав Балабанов.

„Заплахи, натиск. Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас. Това е прекрасно за нашата партия. Чухте, че са имали среща с Кирил Петков в неговия апартамент“, подчерта Йорданов.

„Морално Петков е такъв, каквото е и разбирането му за Конституцията“, каза още Йорданов.

„Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично. Цялата тази завера е с идея, свързана само и единствено с пари, подкупи и обещания за постове. Василев се опитва да се качи на вълната и да притиска хора”, заяви Станислав Балабанов.

Той призова премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата в парламента, за да се потвърди негов ли е почеркът на бележката, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

„Нека всички да видят кой е предателят и как изглеждат предателите“, допълни Балабанов.

На въпрос от Тошко Йорданов дали и друг път е била заплашвана от Радостин Василев, Иванова отговори с „да”.

„Аз няма да давам квалификация на престъпления – има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция – това ли правим“, попита Ива Митева.

„Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно“, допълни тя.

„Как мога аз да спра законодателната програма – тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори“, обясни Ива Митева.

„Никога не съм спирала нещо. Напротив – аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе“, допълни тя.

„Знаете, миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция. Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно и съм коментирала грешно закона. Аз коментирах закона към 8 юни, когато наистина разследващите инспектори бяха предвидени да влязат в съда. На 9 юни, когато аз направих коментар по NOVA и след това в парламента, законопроектът беше преработен и бе внесен малко подобрен. Не и дотам подобрен, че да не нарушава Конституцията. Последните седмици помагах на г-н Василев да напише законопроекта си за промени в Закона за хазарта. Сигурно и за това съм виновна“, заяви от своя страна Ива Митева.

„МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени“, заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов. АПИ е сключила договори с набор от фирми за определена сума, след това са направени възлагания, които значително надхвърлят сумите по договора. Не става въпрос за АМ „Хемус“, а за текущи ремонти, обясни Караджов. По думите му, вицепремиерът Асен Василев е предложил да се плати сумата от 1,3 милиона комисионни на същите тези фирми.

Всичките си действия съм ги съгласувал както с министър-председателя, така и с финансовия министър и не съм влизал в контакти с никакви брокери и концесионери. Когато става въпрос за мафия – мафията е в промяната, заяви той. Става дума за пари, които някой е получил преди 6 месеца и в момента ги получава, каза Караджов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *