Новините

Италия на бунт срещу затварянето на училищата

Хиляди родители, деца и учители в Италия протестираха срещу ненужното според тях затваряне на училищата като мярка за борба с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Това са първите значими протести срещу правителството на националното единство на премиера Марио Драги от встъпването му в длъжност миналия месец.

Демонстрации имаше на над 35 площада в редица италиански градове, включително Рим и Милано.

Протестиращите в Рим носеха конусовидни шапки (каквито някога са били поставяни на слабите или непослушни ученици), за да покажат как се отразява затварянето на училищата върху образованието на децата, а в Милано посланията и плакатите на учениците бяха подпрени на ученическите им раници, поставени на земята.

Броят на участниците в протестите беше ограничен заради наложените във връзка с коронавируса правила за събиранията на хора.

Италия съобщи за 300 нови смъртни случая от КОВИД-19 – по-малко от отчетените вчера 401.

Здравното министерство заяви, че през последното денонощие са регистрирани 20 159 нови заразявания, което е понижение в сравнение с 23 832 предишния ден.

Досега Италия е регистрирала 104 942 смъртни случая от COVID-19 и 3,376 милиона заразявания. По брой починали страната е на второ място в Европа след Великобритания и на седмо в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *