Истинска магия! Водопади, които се изливат директно в морето

Водопадите никога не спират да привличат вниманието на любителите на природата, нито пък морето – със своите вълни и красиви плажове. Затова изглежда естествено, че местата, където водопадите срещат морето, са истински магнити за туристи.

Водопадите сами по себе си винаги са красиви, но тези, които се изливат направо в морето, са нещо специално. Освен това те не се срещат толкова често.

Вижте 7 невероятно красиви водопада, чиято вода пада по крайбрежните скали и потъва дълбоко в океана.

Водопад Аламере, САЩ

Водопад Аламере е част от Националното крайбрежие Пойнт Рейес в Калифорния. Водопадът е един от малкото, които директно се вливат в океана. Водите на Аламере се спускат по стените на ронливите шистови скали, разположени на плажа Аламере Крийк. Поточето Аламере Крийк захранва водопада, съобщава Wolrd Atlas.

Водопад Макуей, САЩ

Водопадът Макуей е висок 24 метра и тече направо от потока Макуей в калифорнийския щатски парк „Джулия Пфайфър Бърнс“. Той е един от двата водопада в щата, които се вливат направо в океана.

Водопади Седем сестри, Норвегия

Група от седем водопада, наречени Седем сестри, най-високият от които е 250 метра висок, текат по високите крайбрежни скали и падат във водите на фиорд. Системата от водопади е част от световното наследство на ЮНЕСКО в Норвегия и се намира покрай Гейрангерфиорден в норвежкия окръг Мьоре ог Ромсдал.

Чеонбан, Южна Корея

Считан за едно от най-живописните чудеса на остров Чеджу, високият 23 метра водопад Чеонбан се влива директно в защитения залив на Корейския проток. Голям брой туристи посещават този водопад всяка година. Чеонбан се свързва с множество местни легенди. Една от тях твърди, че митичен свещен дракон живее под водопада и затова водата има свойството да лекува болести.

Водопад Боуен, Нова Зеландия

Нова Зеландия крие едно невероятно чудо под формата на водопад Лейди Боуен, който се спуска на 162 метра височина от ръба на висока долина в центъра на фиорда Милфорд Саунд. Водопадът е захранван от река Боуен, която тече в северната част на Фиордленд в Нова Зеландия.

Водопад Милт, Шотландия

Живописното сладководно езеро Лох Милт е разположено на източната страна на полуостров Тротерниш в Шотландия. Езерото е много близо до морето и при източната му страна има редица от впечатляващи скали, високи 55 метра, в които се разбиват морските вълни. Ниската част на Лох Мелт завършва с рязко спускащ се водопад – Милт, който тече по морските скали.

Дюден, Турция

Дюден е система от водопади в турската провинция Анталия, които се образуват от водата от станция за рециклиране. Водопадите се сливат и образуват водопад Долен Дюден, който се спуска от назъбена скала направо в Средиземно море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *