Инсп. Ботьо Гиргинов: Гумите за коли – все по-некачествени и все по-рискови

Инсп. Ботьо Гиргинов: Гумите за коли – все по-некачествени и все по-рискови

С годините качеството на материалите, които се използват за направата на автомобилните гуми, се влошава. Това каза инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ-Пловдив по повод акция „Зима“, която стартира в понеделник.

Той посочи, че независимо от начина на съхранение на гумата, тя бързо се износва и създава условия за катастрофи. „Прави се грешка, управляваме с едни и същи гуми дълъг период от време. Така материалът е износен и сцеплението по пътя в зимни условия може да предизвика изненадващо поведение на колата, независимо от нашите умения“, предупреди инсп. Гиргинов. Той призова шофьорите никога да не подценяват ситуацията през зимата, особено при пътувания по високи и усойни места, пише „Марица“.

Припомняме, че акция „Зима“ стартира на 1 ноември и ще продължи до края на идния месец. Ще бъде разделена на три етапа. През първия етап, от 1 до 10 ноември, акцент ще са проверките на велосипеди и каруци. Ще се обръща внимание на оборудването и на задължителните светлоотразителни елементи.

Вторият етап на акцията, от 11 до 20 ноември, ще е насочен към безопасността на пешеходците, както и дали те пресичат правилно. По време на третия етап – от 21 до 30 ноември, ще се следи за поведението на шофьорите и изправността на автомобилите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *