Има надежда на „Герена“ – „синята“ искра отново заблещука

Има надежда на „Герена“ – „синята“ искра отново заблещука

Има надежда за „Левски“! Не е голяма, но вече хищно върлува на „Герена“. Онзи ден „сините“ показаха, че са започнали да се превръщат в отбор. „Синята“ искра отново заблещука, докато момчетата на Славиша Стоянович надиграваха коравия отбор на „Берое“ за Купата на България. Тук въобще не акцентираме на победата с 3:1, пратила „Левски“ на 1/4-финал в турнира. По-важното беше, че за първи път от доста време „сините“ играеха приличен футбол и доминираха срещу отбор от горната половина на таблицата.

Очевиден е игровият растеж на Левски през сезона, а Берое е отличен лакмус за нещо подобно. Точно на старта на настоящата кампания „сините“ бяха унищожени, унижени, разкъсани на парчета от заралии на „Герена“. Двата отбора се срещнаха един срещу друг в първия кръг, а в края на мача резултатът беше 2:0 за гостите от Стара Загора. Това беше най-малкото, с което „Левски“ можеше да се отърве в онзи мач, доминиран категорично от „Берое“. Последва ответната срещу под Аязмото, в която „сините“ отново допуснаха загуба, но далеч по-достойна. Тя дойде с 1:2 след две безобразни грешки на Тома Даске, предизвикали головете във вратата на Николай Михайлов. За да дойдем до миналата сряда, когато „сините“ на свой ред удариха Берое и то в най-важния мач – за Купата на България.

Онзи ден „Левски“ беше коренно различен отбор от онзи, загубил на „Герена“ в първия кръг, и доста по-качествен от другия – паднал 1:2 под Аязмото. „Сините“ показаха футболни компоненти, които не бяха демонстрирали през сезона. Те пресираха съперника си, отделните линии се движеха компактно и не се разкъсваха, защитниците стояха близо до атаката на съперника, а съответно – „сините“ нападатели се стараеха да са далеч от бранителите на „Берое“. Отделно момчетата на Славиша Стоянович развиваха качествено постепенните си атаки, което се случваше много рядко през сезона. „Левски“ беше опасен и при директните атаки, които също се развиваха с нужната скорост и необходимия баланс.

Несъмнено победата над „Берое“ дава надежда, че „сините“ може да се доберат до евротурнирите в този провален сезон. Нещо повече – играта на тима със сигурност е накарала феновете да мечтаят, че ужасните мигове, в които любимият им отбор се мъчи да се добере до „хикс“ с последния в класирането са отминали. Това реално може и да стане, но първо трябва да бъдат изпълнени важни условия около кадровия потенциал на „Герена“. Левски трябва да се отърве от два типа играчи – Даскетата и Славчевците, ако иска да се издигне от дъното. Футболистите, които влизат в списъка на тези тип „Даскета“, са прекалено ниско ниво, за да бъдат титуляри на „Герена“ дори и „Левски“ да е в тежка финансова криза. Тези от типа „Славчев“ пък тотално разочароваха и не оправдаха и минимална част от надеждите, които им се възлагаха. Отборът разполага с прекалено много футболисти от двата типа, за да иска да се изправи на крака в игрови план. Те винаги ще дърпат „Левски“ надолу, докато са на „Герена“ и взимат грешни пари, колкото и малко да са те.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *