Новините

Илко Стоянов връчи ново защитно облекло на доброволците в града

Доброволците от Доброволно формирование „Георги Измирлиев-Македончето“ в община Благоевград вече имат ново защитно облекло. Кметът Илко Стоянов им връчи специалната екипировка, която гарантира висока защита на хората, които помагат на нуждаещи се при бедствия и аварии на територията на общината. Тези хора са в помощ и на РС ПБЗН в Благоевград, когато възникнат по-големи горски пожари.

Новата екипировка зарадва доброволците от ДФ „Георги Измирлиев-Македончето“. Разбира се, най-добре е да не им се налага да я ползват. Комплектите включват огнеупорни костюми, каска, защитна маска, очила, ботуши. С тях хората от формированието в града ще действат в случай на възникнали бедствия и аварии. Наскоро бе закупено и специално оборудване, предназначено за извънредни ситуации – резервоари за вода, помпи за пожарогасене, гръбни пръскачки, специални въжета, фенери.

„Благодаря Ви за всеотдайността и готовността да помагате в извънредни ситуации! Въпреки трудностите, с които се сблъсквате, продължавайте да бъдете себе си! В стремежа си да сте полезни на обществото, често вие поемате риск за собственото си здраве и своя живот. Пазете се и бъдете здрави!“, каза кметът Илко Стоянов.

В ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“ членуват общо 16 мъже и жени. Всички те са преминали курс на обучение за оказване на първа помощ и навременна реакция при бедствия и аварии. След срещата с доброволците се проведе и заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на Община Благоевград. Сред гласуваните точки бяха приемане на годишен план за изпълнение на Общинска програма за намаляване на риска от бедствия, беше взето решение за кандидатстване за финансиране на превантивни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *