Изхвърлен от футбола започна подготовка с „Вихрен“ с надеждата за амнистия

Изхвърлен от футбола започна подготовка с „Вихрен“ с надеждата за амнистия

Само 19 футболисти изведе на встъпителната зимна тренировка вчера селекционерът на “Вихрен” Емил Велев-Кокала, като липсваше традиционният водосвет за начало на всяка подготовка. Единственото сигурно подкрепление на детелините засега е защитникът от Дъбница Раиф Мурадов, а най-любопитното събитие около сбирката бе появата на благоевградчанина Георги Бачев. Стана ясно, че при поредното си присъединяване към щаба на санданчани бившият национал ще изпълнява функцията на главен скаут.

На пълна пара с отбора си започна да се готви и Д. Петков-Макето, въпреки че има да изтърпява едногодишна санкция, която ще бъде обжалвана с идването на пролетта

“Започваме с досегашните футболисти с малки изключения. В елитния “Пирин” се завърна Лазар Стойчев, дано да се развие в родния си клуб. Вероятно през тази седмица ще привлечем още 3-4 момчета, но като цяло ще разчитаме на потенциала на местните подрастващи таланти, които се надявам да продължат да израстват около неколцината по-опитни играчи в отбора”, коментира предводителят на санданчани.

Малко преди края на есенния полусезон от състава си тръгна офанзивният полузащитник Иван Гюров, който през пролетта предпочете да защитава цветовете на закъсалия във втория ешелон “Левски” /Лом/. За първото занимание не дойдоха ветераните Димитър Макриев и Веселин Минев, които се очакват на по-късен етап, пише в. „Струма“.

След окуражителните думи и пожелания на Кокала старите кучета в лицето на Александър Якимов, Валери Георгиев и Димитър Петков-Макето поведоха колоната за стартовата бегова обиколка. Хората на Е. Велев ще изиграят 5 или 6 контроли преди пролетния дял от шампионата на Югозападната Трета лига. Заковани са спарингите срещу “Струмска слава” /21.01./, “Гранит” /12.02./ и “Надежда” /05.02./, останалите дати и съперници ще се уточнят в следващите няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.