„Изправи се! Мутри вън!“ ще обжалва решението на РИОСВ за строежа в парк Бачиново

„Изправи се! Мутри вън!“ ще обжалва решението на РИОСВ за строежа в парк Бачиново

Активисти на Изправи се БГ и граждани от Благоевград подготвят жалба срещу решението на РИОСВ да допусне строителство в парк Бачиново без екологична оценка на проекта.

Това стана ясно на акцията организирана от гражданската платформа на Мая Манолова – „Изправи се БГ“, която е част от обединението „Изправи се! Мутри вън!“

На събитието до старите тенис кортове освен кандидати от коалицията присъстваха, зелени активисти от извънпарламентарната опозиция, граждани и благоевградски общински съветници. Водачът на листата за Благоевград Димитър Делчев обяви, че заедно с неговите колеги и съмишленици подготвят жалба срещу решението на РИОСВ.

Ще направим всичко по силите си да спрем проекта. РИОСВ извършва престъпление спрямо интереса на хората и трябва да понесе отговорност.“ заяви Делчев на събитието в парка в събота.

От Изправи се! Мутри вън! призоваха всички граждани, които искат парк Бачиново да остане място за разходки, отдих и спорт да се включат в подписката.

„Внасяме жалба в административния съд, очакваме решение в полза на хората“, каза още Делчев. Той допълни, че РИОСВ не защитават гражданите в цялата страна и от Изправи се! Мутри вън! искат тяхното преосноваване.

Желаещите да подкрепят подписката могат да го направят в офиса на сдружението на ул. Тодор Александров 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *