Изграждат модерен пазар в Сандански по проект за над 3 млн. лв.

Изграждат модерен общински пазар в Сандански на мястото на стария, който от четвърт век не е ремонтиран. Инвестиционното намерение на кмета на общината Атанас Стоянов получи единодушна подкрепа от местните законотворци по време на проведеното заседание на минипарламента. Освен това съветниците упълномощиха кмета Ат. Стоянов екипът му да кандидатства за финансиране.

Кметът представи и макет как ще изглежда новият общински пазар, който бе одобрен от всички съветници. Финансовата рамка на проекта е над 3 милиона лева. Заложено е на мястото на сегашния пазар да се изградят три отделни нива. Първото ниво е подземни гаражи, второто ниво е наземно със зони за търговия, и третата зона е за административни и търговски помещения.

В мотивите за крупната инвестиция кметът Ат. Стоянов посочи, че от дълги години пазарът не е ремонтиран, извършвани са частични ремонти, което е твърде недостатъчно, пише „Струма“.

„Пазарът е едно от най-посещаваните търговски обекти от гражданите и гостите на града и община Сандански е длъжник на търговците, които работят в ненормални условия. Това е основният мотив, за да предприемем тази стъпка за цялостна модернизация и реконструкция на общинския пазар”, каза кметът Ат. Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *