Избират цар на виното в Сандански, мезето ще сготви Иван Звездев

Празникът на младото червено вино ще коронова поредния цар на напитката на боговете в община Сандански. Пивкото събитие ще се проведе на 27 декември от 11:00 часа на площад „България“ в курортния град за двадесет и девети път.

Конкурсът за най-хубав еликсир е отворен за всички винопроизводители от региона, който е прочут с мелнишкото си вино. Участниците трябва да предоставят 1,5 литра от омайното питие и информация за сорта, населеното място и къде се намира лозовият масив.

Виното ще се приема всеки ден в сградата на Туристическия информационен център от 12 декември до 26 декември във времето от 09:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 18:00 ч. Телефон за контакт: 0882 124 499.

В празничния ден качествата на божествената напитка ще бъдат оценени от специалисти – енолози. Те ще определят кой ще бъде тазгодишният носител на титлата „Цар на виното”. Тази година, община Сандански е подготвила кулинарна изненада за всички, които не само ще се наслядат на чаша пенливо вино, но и ще се докоснат до магията на приготвяне на традиционно ястие от самия майстор на черпака Иван Звездев.

Празникът на виното и вкусната храна ще бъде обогатен и с богата празнична програма с традиционни македонски ритми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *