Иво Мирчев: Още е възможно създаването на правителство

Готовност за избори имаме. Според мен обаче е възможно създаването на правителство в рамките на това Народно събрание”. Това заяви Иво Мирчев от „Демократична България” пред Нова телевизия.

Дадохме ясно знак към „Има такъв народ”, че сме готови да участваме в разговори и да подкрепим евентуално тяхно правителство. Не бяхме поканени. Те имат своите аргументи и ги разбирам”, каза Мирчев. И поясни, че стабилно правителство с 92 депутати на трите протестни партии не може да бъде излъчено.

При предсрочни избори от „Демократична България” ще се борят за още по-голяма подкрепа от избирателите и съответно за повече мандати в парламента. „Доказахме, че това, което обещахме в предизборната кампания, го изпълнихме. Всичко вкарахме в Народното събрание и чака обсъждане в комисии и пленарна зала”, заяви Мирчев.

„Не мисля, че Слави Трифонов е политически страхливец. Знам кой го е страх да дойде в парламента. Имаме доста неща, за които да питаме г-н Бойко Борисов, но очевидно той се страхува”, каза Мирчев.

Той обясни и за предложението на „Демократична България” да бъде закрита Антикорупционната комисия. Мирчев смята, че подобно нещо няма да помогне на обвиняеми в момента бизнесмени и няма да паднат исковете срещу 1600 лица, както и над 700 искови производства срещу тях.

„Те пак ще бъдат разследвани, но по нормалния ред”, каза Мирчев.

Той коментира и предложенията на „Демократична България” за промени в изборните правила.

„Основната част от изборните измами стават след края на изборния ден – когато протоколи се редактират, бюлетини изчезват. Срещу това се борим, затова искаме видеонаблюдение на броенето на бюлетини”, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *