Иван Гешев унищожил документи за КТБ на вилата си, твърди бивш министър

Има много сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Има подаден сигнал в МВР, че той е унищожил документи по случая КТБ. Това заяви в студиото на Нова телевизия бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев. Той разказа, че документи, които са уличавали някои политици, са били били изгорени лично от главния прокурор. „Това е станало до вилата му“, каза Демерджиев.

„Прокуратурата очаква премиерът Кирил Петков да направи собствено разследване. Това не кореспондира с призивите на главния прокурор за разделение на властите. Работа на прокуратурата е да направи разследване“, каза бившият правосъден министър относно вчерашния разпит на министър-председателят. По думите му прокуратурата се задейства избирателно. Той беше категоричен, че прокуратурата може да се самосезира по публикации в медиите.

Демерджиев коментира и ситуацията, свързана с бащата на Иван Гешев, който е придобил дял от определена фирма. “Не ставаше ясно основанието той да придобие 2% от това дружество. Това е станало в резултат на съмнение, че Гешев е поел ангажименти към дела”, каза той. Според него Гешев дължи обяснение на какви основания баща му е придобил съответните проценти.

„Надявам се и този сигнал да присъства в тези, които министърът на правосъдието ще внесе“, добави Демерджиев. „Горещо се надявам още следващата седмица предложението за отстраняване на главния прокурор да бъде внесено от министъра на правосъдието. Оттам нататък Пленумът е длъжен да събере доказателства във връзка с твърденията за извършени нарушения или уронване на престижа на съдебната власт”, коментира още Дерменджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Турчин и българин на съд за трафик на хероин за 1,2 млн. лева
Next post Проф. Виткова: Болниците си подбират пациентите със скъпи пътеки, затова „нямат места“