Ивайло Златанов дари книги на пенсионери в кв. „Еленово“

Четенето на книги смекчава и най-големите трудности. Мисълта е на великия френски писател и философ Шарл дьо Монтескьо. Затова не е никак случайно, че кандидат-депутатът от ГЕРБ – Ивайло Златанов, посети пенсионерски клуб в квартал „Еленово” в Благоевград и дари книги.

„Поздравих възрастните хора и изказах своето искрено уважение към тях – това са хора, които притежават огромен запас от натрупана мъдрост, житейски опит, който само годините могат да дадат. С напредване на възрастта е доказано, че човек се лишава от прикритост, лицемерие и суета. Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща.

На хората в преклонна възраст благодаря от сърце за делата и постигнатото, като държа да подчертая, че категорично са заслужили спокойно и достойно съществуване! Дано този малък, но искрен жест към възрастните хора им е донесъл топлина в това трудно време на физическо, психическо, духовно и чисто човешко оцеляване”, сподели Ивайло Златанов.

„Френският писател и философ Дени Дидро е казал, че хората престават да мислят, когато престанат да четат. Надявам се, че възрастните хора ще имат много смислени мигове с четенето на дарените книги”, каза още кандидатът за народен представител от Първи многомандатен избирателен район-Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *