Зодиите, които се дразнят на успеха на приятелите си

Зодиите, които се дразнят на успеха на приятелите си

Съществуват хора, които реагират негативно на щастливите събития във вашия живот, но никой не иска в близкото му обкръжение да има подобни хора. Всеки от нас смята, че приятелите му би трябвало да го аплодират за постиженията му, но невинаги това е реалността. Има няколко зодиакални знака, които наистина трудно понасят щастието на другите, включително и на най-добрите си приятели, пише Tialoto.bg.

Когато ни се случват прекрасни неща, независимо дали са материални придобивки, вълнуващи възможности или пък напредък във връзките, ние искаме нашите приятели да ни се радват, а не да изпитват негодувание.

В интерес на истината, когато животът ни върви по-успешно от този на нашите приятели, нормално е да усетим известна завист, но тя трябва да е мимолетна и да изчезне бързо. Но за някои хора е наистина голямо предизвикателство да се отърват от подобни чувства. Всъщност има личности, които буквално могат да се отдръпнат от свой приятел, ако той е твърде щастлив, просто защото не могат да преглътнат радостта му.

А ето и представителите на кои четири зодии са най-склонни на това:

Дева

В самата природа на Девата е заложено да се стреми към съвършенство. Така че за хората от този знак често е нормално да искат да „надминат по точки“ приятелите си и то във всяка една област от живота. Не се учудвайте, че когато споделяте положителни новини на вашия приятел от зодия Дева, той започва да ви критикува, да ви намира кусури и като цяло да се изказва негативно, вместо да ви поздрави и/или подкрепи. За Девите освен това е много трудно да изразяват поздравленията си, защото като цяло мразят да аплодират другите. Поне хубавото при тях е, че няма начин да ви поздравят за успехите с фалшива усмивка, а вътрешно да ви злобеят – по-скоро няма да кажат нищо, отколкото да лицемерничат.

Рак

Ако споделите щастливо преживяване от живота си с приятеля си от зодия Рак, той може моментално да почувства ревност, като причината не е във вас. Просто представителите на този воден знак веднага започват да се самосъжаляват и да се чудят защо техният живот „не върви по мед и масло“ като вашия. Това е и причината Раците да не могат искрено да се наслаждават на успехите на близките си приятели. В такива ситуации дори можете да забележите как вашият приятел Рак започва да ви копира или започва да полага допълнителни усилия, за да се справя по-добре от вас в дадена област, което пък е доста токсична тенденция във всяко едно приятелство.

Лъв

Без значение колко горди се чувствате с дадено свое постижение, по-добре изобщо не го споделяйте с вашия завистлив приятел от зодия Лъв. Той бързо ще направи така, че по-скоро да се чувствате ужасно виновни за това, че нещата в живота ви са се подредили така добре. Понякога Лъвовете са склонни буквално да развалят умишлено настроението, а и деня на своя приятел, просто защото е извадил по-голям късмет от тях самите. Освен че са завистливи, Лъвовете са от вида хора, които никога няма да ви признаят, че сте постигнали успеха си, благодарение на собствените си усилия. Те винаги ще го омаловажат, ще намекват, че постиженията ви се дължат на шанс, на късмет или на връзки и познанства, а не на упорития ви труд.

Овен

Родените под знака на Овена като цяло са много конкурентно настроени. Самите те обожават да споделят добрите си новини със своите най-близки приятели, но когато техният приятел има някаква радостна вест за съобщаване, гордият Овен няма да се усмихне от сърце на чуждите постижения. Личностите от тази зодия по-скоро ще сменят темата, но няма да аплодират или дискутират чуждия успех, нито пък ще предложат подкрепа на своя приятел. Обикновено Овенът не таи завист или лоши чувства, но просто не може да допусне, че някой го превъзхожда с нещо. Затова той не може да се наслади истински на успехите на своите приятели и така често вреди на отношенията си с тези хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *