Златанов към колегите си: Доказахте, че възрожденският дух живее в българското училище!

Кандидат-депутатът на ГЕРБ от 1-ви МИР-Благоевград – Ивайло Златанов, отправи прочувствено обръщение към своите колеги – учители, директори, педагози, служители в сферата на образованието от област Благоевград. Той се обърна към тях с искрена и сърдечна благодарност за компромисите, а дори и жертвите, които бяха принудени и продължават да правят в условията на безпрецедентно извънредно положение за всички нас.

„Вие, уважаеми колеги учители и директори, осъзнахте своята огромна отговорност пред обществото и потвърдихте с делата си готовността да направите и невъзможното в полза на учениците. Благодаря ви за отдадеността и усилията, за креативността, за силата и смелостта. Доказахте, че възрожденският дух живее в българското училище. Влязохте във всяко семейство, обърнахте погледа на обществото към образованието и училището. За първи път така ясно проличаха положените усилия и хората осъзнаха важността на училището като институция, която обучава, възпитава и социализира децата, подготвя ги за утрешния ден”, с тези вълнуващи слова се обърна към колегите си Златанов.

Той смята, че всички трябва да признаят, че държавата оцени високо старанието и усърдието, които полагат заетите в образованието. И възнагради достойно труда им. А точно педогазите десетилетия наред изоставаха като възнаграждения, което доведе до демотивиране на учителите и дори до честото отказване от тази благородна професия. Десетилетия наред материалната база в образователните институции не отговаряше на съвременните изисквания. Сега обаче нещата категорично са различни.

Макар всички да знаят, че парите за образование никога не стигат, той вярва, че всички в образователната сфера ще признаят, че и никога не е имало толкова средства в системата. Работата по национални програми и европейски проекти дава възможност да се научат да използват европейските средства, за да надграждат и да постигат каузата „Образование“! „Всичко това, колеги, постигаме заедно, с общи усилия. Разбира се, има и трудности, има и проблеми, с които трябва да се справим. Мога и ще продължавам да работя за преодоляването и разрешаването им. Както досега ще се отнасям с грижа за всеки учител и директор, с отговорност за всеки ученик и родител.

ЩЕ РАБОТЯ ЗА НАЙ-ВАЖНАТА КАУЗА, ЗА НАШАТА ОБЩА КАУЗА – ОБРАЗОВАНИЕТО! ПОДКРЕПАТА ВИ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА ВЪЗМОЖНО!

Убеден съм, че всички заедно можем и успяваме! Бъдете здрави, силни и мотивирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *