Здравният министър: В пика на третата вълна сме!

За последните две седмици наблюдаваме покачване на случаите, последните дни се намираме в пика на третата вълна. Това каза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

„Започваме да вървим в най-високата част на платото. Надяваме се ситуацията да остане такава последните дни”, каза още той.

Министърът обясни, че натискът в лечебните заведения в лечебните заведения в страната е различен. 74% от леглата за неусложнени пациенти са усвоени и 71% за интензивните случаи. „Има възможност за увеличаване на броя на пациентите в някои болници без това да компрометира лечението на пациентите без коронавирус”, каза здравният. Най-голям е настикът в София- град, Бургас, Шумен Варна. „Системата на здравеопазването е готова за тази криза, нямаме никакви притеснения”, увери здравния министър.

По думите му надеждата ни е в увеличения брой ваксинирани. Средно те са по 15 000 на ден за последните дни. Ангелов посочи, още че сме единствената държава, в която има хора които отиват за часа си за ваксинация, но се отказват, защото не е желаната от тях ваксина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *