Звезда на ЦСКА проговори за допинг скандала

Звездата на ЦСКА Георги Йомов проговори пред вестник „Мач Телеграф“ за допинг скандала, който заплашва да провали кариерата му.

Крилото, което досега беше неизменна част от националния отбор, е със спрени състезателни права, след като даде положителна проба за забранени субстанции след мача с Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

До този момент той бе заложил на мълчание пред медиите, докато казусът се придвижва в съответните институции.

Йомов бе лаконичен и пред „Мач Телеграф“: „Не искам да коментирам, до седмица всичко ще стане ясно“.

Националът ще пледира „невинен“ на изслушването. Той има подкрепата на клуба.

Случаят е поверен на швейцарски юристи, специализирани по тези въпроси, заяви за „Мач Телеграф“ адвокатът на ЦСКА-София Станислав Трендафилов.

„Клубът се е ангажирал със защитата на Георги Йомов. Платени са всички хонорари и такси в швейцарска кантора, която е специализирана за тези въпроси. От там нататък ние, каквото е трябвало като събиране на доказателства и подкрепа за колегите от Швейцария, сме го направили“, отчете Трендафилов.

„Процедурата си върви. Не мога да кажа кога ще бъде делото, швейцарски колеги са поели защитата, а аз оттук единственото, което имам като задължение, е да им помагам и да им се предоставят всички възможни доказателства по правилници и изисквания на УЕФА“, допълни той.

„При установена вина и умисъл в действията на Йомов – наказанието ще е тежко. Не вярвам Георги да го е направил умишлено. Дори съм убеден в обратното. Той е един от футболистите, които се влагат най-много и в тренировките, и в мачовете. Не мога да повярвам, че на 25-години умишлено ще тръгне да рискува и да си съсипва бъдещето.“

Трендафилов уточни, че наказанието на Йомов може да е и голямо, и средно, а крилото въобще може и да не бъде санкционирано.

„При всички случаи това, което мога да заявя със сигурност и на 100% категоричност и всъщност това бяха част от доказателствата, които ще се представят в делото, е, че медикаментите, които се подават от ЦСКА са в рамките на позволеното. Футболистите имат абсолютна забрана да приемат, каквито и да било други субстанции, медикаменти, добавки и т.н.

Всичко, което се подава от клуба е на най-високо световно ниво в момента. По никакъв начин не се притеснявам, че може да има някакъв допинг в това, което се дава от щаба и спортно-техническото ръководство на играчите. Това е абсурдно. Медикаментите са проверявани 6 пъти. Минава през 6 степенна скала на проверка, за да стигне до прием от играчите“, разкри адвокатът.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Страхотни новини за Тодор Неделев, скоро ще тренира
Next post Тотален обрат след скандала с bTV и Хекимян: Биляна Гавазова на 40 стана… студентка